Web Toolbar by Wibiya

marți, 10 iunie 2014

Cremsnit


Cremsnitul era una din prajiturile copilariei mele, o iubesc atat de mult ca as manca in fiecare zi. Azi va propun o reteta putin diferita si foarte usor de preparat.
Pentru ca lipsa timpului a devenit o problema cu care ne confruntam zi de zi am ales varianta cea mai simpla de a prepara aceasta prajitura delicioasa. Este mult prea multa munca pentru a prepara acasa un aluat foetaj asa ca am ales varianta cea mai usoara si l-am cumparat. Crema insa trebuie preparata in casa pentru ca in aceasta consta deliciul prajiturii. De obicei crema folosita este o crema de patiserie foarte densa dar eu am ales sa folosesc o crema de patiserie diplomat pentru reteta mea de azi.


Ingrediente: (10 portii individuale)

aluat foetaj 2pac x 10buc (patrate)
300g frisca
putin zahar pentru presarat pe aluat
crema de patiserie ( aprox. 500g )
ca sa faceti crema de patiserie aveti nevoie de:
600 ml lapte
2 lingurite extract de vanilie
6 galbenusuri
100 g zahar
40 g faina
40 g amidon


Preparare:

Preparam pentru inceput crema de patiserie pentru ca trebuie sa-i dam timp sa se raceasca. Intr-o cratita puneti la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul. In timp ce laptele se incalzeste in alta cratita amestecati galbenusurile cu restul de lapte, vanilia, faina si amidonul pana obtineti o pasta. Cand laptele a dat in fiert adaugati-l incet peste amestecul de oua, faina si amidon. Amestecati continuu pana se omogenizeaza. Puneti din nou pe foc pana incepe sa fiarba amestecand continuu ca sa nu se prinda si sa evitati formarea cocoloaselor. Dupa ce a inceput sa fiarba mai lasati la foc mic inca 1-2 minute sau pana obtineti consistenta dorita. Puneti apoi crema in alt vas curat si uscat, acopetiti-o cu folie de plastic ca sa nu se formeze coaja inestetica si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.


Cat timp crema se raceste coacem foile din aluatul foetaj. Punem patratele intr-o tava in care am pus hartie de copt, presaram peste ele putin zahar , le acoperim cu o alta hartie de copt si punem peste ele o alta tava. Acest lucru va impiedica foile sa creasca prea mult si vor fi uniforme. Este bine daca aveti tavi cam de aceeasi marime sau puneti mai putine patratele in tava. Eu nu am avut, iar partea care a ramas neacoperita a crescut mai mult decat restul. Dati la cuptor incins la 220 C pentru 20 minute, micsorati apoi temperatura la 200 C si coaceti pana devin aurii.


Crema de patiserie racita se pune intr-un vas impreuna cu frisca si se amesteca bine pana cand cele doua se omogenizeaza.



Se pune apoi crema intre doua foi de cremsnit si se pudreaza prajitura cu zahar. Incercati aceasta prajitura, garantat va va cucerii.

Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu