Web Toolbar by Wibiya

duminică, 5 iulie 2015

O zi din viata mea



Cine sunt, unde locuiesc cred ca ati citit toti in scurta descriere pe care am facut-o la rubrica despre mine . Cum arata o zi din viata mea nu v-am spus niciodata. 
Deci, zilele mele, fara weekend si vacante scolare, incep exact la 05:20, indiferent daca e iarna sau vara sa, indiferent cand ma duc la culcare in fiecare zi. Pregatesc micul dejun, pentru toata familia, timp in care incep sa-i trezesc, unul cate unul. 
La 7:10-7:20 se face liniste. In sfarsit singura. Imi beau cafeaua in liniste, in pat, si imi verific email-ul si cateva site-uri pe care obisnuiesc sa le citesc.
In jurul orei 8:00 imi iau 15-20 min pentru dus si ma pregatesc sa ies afara. Asta e activitatea mea prefarata. Stau aproape de faleza si imi palce sa petrec 2-3 ore plimbandu-ma pe cornisa. De ce imi place sa fac asta, cred ca pozele sunt sugestive nu va spun mai multe. Oricum e locul meu preferat cele 2-3 ore imi dau energie pentru intreaga zi. 










La ora 12 sunt deja acasa, fac ordine in timp ce ascult stirile pe BBC sau Euronews. 
La ora 14 incalzesc mancarea pentru copii, daca mi-a ramas de seara sau pregatesc repede ceva.
Apoi incep sa gatesc pentu cina. Daca e ceva deosebit ce cred ca merita sa pun pe blog fac cateva zeci de poze. 
Pe la 19:00 sau 20:00, in functie de cum vine sotul meu de la birou, pun masa si luam cina impreuna. Nu este prea linistita pentru ca ii place sa vada stirile, se enerveaza apoi comenteza. Noi, ceilalti, terminam repede, dar lui ii ia cam 2 ore. Asta este modul lui de a se relaxa dupa o zi de munca. Toti pleaca de la masa, iar eu ca sa nu-l las singur imi iau laptopul sau tableta si incep sa citesc o carte, citesc articole, citesc mult despre calatorii, planific vacante pentru prieteni sau cunostinte, incerc sa planific ceva unic pentru fiecare in parte. 
Timpul de scurge destul de repede, spal vasele in timp ce vorbesc pe Skype cu mama (fac asta zilnic).
Daca mai am timp ma uit la videoclipuri pe youtube sau vad un film, iar daca a doua zi imi planific sa scriu ceva pe blog, stortez fotografiile si scriu articolul.



Pentru ca Rexona m-a provocat sa arat cum arata o zi din viata mea va provoc si eu pe voi sa imi povestiti, in cateva cuvinte, despre rutina voastra zilnica si sa-mi spuneti daca realizati cata miscare faceti in fiecare zi.





Apropo, stiati ca deodorantele antiperspirante Rexona ofera un beneficiu unic: protectie eficienta impotriva transpiratiei si prospetime indelungata, gratie formulei patentate MotionSense – microcapsule ce se activeaza la fiecare miscare?

14 comentarii:

  1. Ma bucur de cunostinta.
    Eu la capitolul "miscare" stau destul de prost,am totusi de gand sa schimb acaest lucru prin exercitii zilnice facute acasa.
    Munca mea incepe zilnic la ora 8 si ar trebui sa se termine la 16,30,insa sunt putine zilele in care se intampla asta.
    Daca nu am vreo programare,ori clienti de vizitat,ajung acasa unde ma asteapta alte acte de intocmit.
    Am uitat sa precizez ca ma "lupt" cu cifrele in fiecare zi.
    Imi aloc zilnic ceva timp pentru a discuta/a ma amuza cu prietenii mei virtuali si a mai vizita propriul blog :)))) si alte bloguri pe care le urmaresc.
    sambata este o zi foarte aglomerata,cumparaturi,curatenie,gatit cate ceva si postat pe blog.
    Duminica incerc sa "evadez" din oras,am privilegiul de a locui in Maramures,asa ca nu-i prea greu sa gasesc destinatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru feedback. Am incercat si eu de foarte multe ori sa fac exercitii acasa, mi-am luat multe DVD-uri cu exercitii de aerobic, Zumba dar nu am reusit sa ma tin de ele. Singurul mod prin care am reusit sa fac exercitii si sa slabesc a fost o bicicleta eliptica (pe care din pacate am vandut-o :( ). Cred ca imi facea placer acest gen de miscare, asa cum imi fac placer si plimbarile mele de dimineata. Partea proasta e ca imi iau cu mine tableta si citesc cate ceva, evident caut un loc la umbra si ma asez pe o banca :) Trebuie sa renunt la obiceiul asta prost. Iti cunosc blogul si te admir pentru ca ai timp de toate astea. Am lucrat si eu cu cifrele (am fost contabila) si stiu cat de mult timp liber ai. Spor la treaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper sa reusesc sa fac exercitiile acasa,am inceput dar acum va trebui sa le intrerup cat sunt plecata in vacanta.
      Te tin la curent.
      Eu am mare nevoie sa ma mobilizez in acest sens,odata pentru ca ma chinui cu o dieta(de altfel toata viata mea a fost o dieta) si apoi pentru ca munca mea sedentara ma nenoroceste.

      Ștergere
    2. Abia astept noutati. Am si eu niste noutati, ai sa vezi curand.

      Ștergere
  3. Ma bucur sa te cunosc,Cerasela! Activitatile mele zilnice nu sunt o rutina pentru ca difera mult unele de altele.Eu doua zile lucrez de dimineata pana seara si doua zile sunt libera,asa ca ,in zilele libere,trebuie sa recuperez pe cele cand am lipsit de acasa.Cu toate acestea,miscare fac in fiecare seara.Merg pe terenul de fotbal si alerg.Beneficiile miscarii le-am simtit pe pielea mea de cand am inceput sa alerg.Am putut vedea cat am pierdut in timpul cat nu am facut miscare.Si nu neaparat pentru a slabi,ci pentru tonifierea si intretinerea organismului.Recomand tuturor sa faca miscare cat de multa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, felicitari. Asta da, daca mai primesc astfel de comentarii poate ma motiveaza si pe mine sa alerg :) Aveti dreptate, beneficiile miscarii sunt simtite imediat de organism. Multumesc mult pentru feedback.

      Ștergere
  4. Hello! Foarte frumos faptul ca 2-3 ore le poti petrece singura pe faleza. Si eu ma trezesc in fiecare zi la orele 6.00, mai pun la spalat rufe sau vase, sau la uscat rufe:D Zmeii au crescut, așa ca am trecut de faza a le prepara si sandwich-uri, ultimii doi ani au fost tare incarcati, ( câte 6 sandwich-uri;/dimineață!) Să revin, apoi intru în traficul Bucureștean superaglomerat, ( dimineață 11 km în 25 de minute, dupăamiază același traseu în 50 de minute :((((), pana la servici, acolo stres la maximum, cu studentii și nu numai. Mișcare la greu, între clădiri și pe toculețe :D, am pus un programel pe tel mobil, cam 5000 de pasi zilnic :D ;) Printre picături socializare ;) Apoi din nou spre casă, unde mă așteaptă Zmeișorii:D cu diverse propuneri de cină. Cina în familie în fiecare seară,) Bonus ceva rufe de călcat .D De Curățenie, adică aspirat și șters praful, recunosc se ocupă Zmeișorii săptămânal de vreo 8 ani :D Am avut tentative de sală, acu vreo 3 ani, tot așa dimineață, dar ... Aaaa, am uitat importantul și eu vorbesc cu mama în fiecare seară pe Messenger sau telefon;) E tare bine. Weekend-ul e special, mic dejun, prânz și cină în familie;) ieșiri câte se poate tot așa, asta având în vedere faptul că Zmeișorii au 18 respectiv 21 de anișori ;) Așa și printre ele, blog-ul și site-ul de bucătăreală, blog-ul de pictură, plus pictura în sine ;) Așa că porecla de Duracell, mi se potrivește;) Spor în tot ce faci și la cât mai multe activități ;) Să ai spor și succes în tot ce faci și ce ți-ai propus! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina. O zi foarte incarcata. Toata admiratia mea ca mai gasesti timp si pentru hobby-uri. Si eu am trei zmeisori acasa (17,16,15 ani) dar nu ma ajuta la nimic :) Adevarul e ca nici nu le-am cerut vreodata, nici macar fetei mele. Totusi, anul trecut, cand soacra mea se lupta pentru ultimele ei zile, i-am gasit spaland vase (isi facusera si sandvisuri cu ton). De pachetele n-am scapat :). Mult success si tie.

      Ștergere
  5. Eu...te-am citit cu drag, si marturisesc ca, desi nu ne cunoastem, transmiti multa blandete, delicatete. Tot respectul pentru dedicatia ta, eu nu stiu daca as avea curaj sa plec in alta tara, in alta cultura, in alta civilizatie.
    Ti-am descoperit blogul, l-am rasfoit cu drag si ma bucur ca am facut-o :)
    Cat despre miscare, eu sunt intr-o continua miscare, am doi "teroristi" care ma solicita la maxim, iar mersul pe jos, ridicatul, etc, fac parte din rutina zilnica :)))))
    Cerasela, chiar imi pare bine de cunostinta si multumesc mult inca o data pentru caldura cu care m-ai primit in grupul Cutiei Misterioase.
    Multa sanatate intregii familii, si numai bine! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te imbratisez si eu, Laura. Si mie imi pare bine de cunostinta. Multumesc ca te-ai alaturat Cutiei Misterioase si sper sa participi in fiecare luna. Si mie mi-a luat mult sa ma hotarasc sa plec. Sora mea este plecata din 2001 in Italia si nu m-am incumetat niciodata sa merg acolo. De data asta cred ca a fost un dram de nebunie, dar nu regret. Aici nu este nimic diferit de viata din lumea occidental, poate ceva mai mult respect pentru familie, copii, femei si mult mai multa decenta. Aici copiii sunt copii chiar si la liceu, nu au iubiti, nu fumeaza, nu isi pierd noptile prin cluburi, nu umbla pe jumatate dezbracati, sincer chestia asta imi place cel mai mult. Daca ai vedea conversatiile fetei mele cu prietenii ei, baieti sau fete, nu conteaza, sunt doar despre filme, carti, scoala, ce video-uri au mai vazut pe youtube, bancuri, dezbat chiar si experimente stiintifice sau comenteaza diferite studii despre care au citit pe internet. Singurul lucru rau este ca atunci cand se intalnesc nu se pot duce afara, din cauza caldurii, si isi pierd timpul prin mall-uri. Numai bine si familiei tele si iti doresc sa te bucuri la maxim si sa profiti cat poti de mult de perioada asta de continua miscare cu "teroristi " tai. Ai mei erau monstruleti :D

      Ștergere
  6. Cerasela, si eu ma bucur sa te cunosc. Fotografiile sunt minunate, ma fascineaza atata albastru cat se vede in ele :) Abu Dhabi e un oras superb si e grozav ca ai locuri in care sa te recreezi. Jobul meu consta din munca de birou alternand cu teren, ceea ce-mi permite o oarecare flexibilitate in program. Pentru ca, desi sunt medic, am o specialitate care nu are de-a face cu bolnavii, ci mai degraba cu oamenii sanatosi – Sanatate Publica. Ma trezesc devreme de cand ma stiu, si in general in prima parte a zilei sunt foarte activa. Dupa 5-6 pm ma mai inmoi :) A fost o vreme cand dimineata, inainte sa plec la slujba, scriam – asa am scris doua carti. Si tot asa am facut si a doua facultate, invatand pentru examene. Si tot asa am studiat chitara. Si printre astea, imi ajutam copiii la teme la romana, matematica, fizica, chimie :) Si tot asa redactam cursuri, pregateam subiecte pentru examene sau liste cu teme pentru lucrari de licenta sau dizertatii – am predat o vreme la facultate. Sau faceam partea statistica pentru teze de doctorat : ) Acum copiii mei sunt mari, nu mai trebuie sa stau dupa fundul lor, si mai nou ne rarim de prin casa, fata cea mare a plecat la studii, cea mica va pleca si ea la anul. Cu miscarea nu stau bine, de cand nu-mi mai ajunge timpul si ma deplasez numai cu autoturismul (pentru ca eu continui sa scriu, pe langa gatit si redactare de retete pe blog; si mai sunt bagata intr-un proiect universitar care e destul de cronofag), dar incerc sa profit de orice weekend frumos sau de vacanta sa ma plimb pe coclauri. Pe vremuri, cat era vara de lunga, mergeam la plaja in fiecare weekend, dar acum m-am pricopsit cu alergie la soare si nu mai pot face asta. In schimb m-am apucat de gimnastica, pentru ca am niste 5 nesimtite de kilograme care nu vor ale naibii sa se dea jos din carca mea :) Sper sa reusesc sa ma tin de programul asta. Iti doresc numai bine, sa fii fericita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur Simona, si imi doresc macar o singura data sa fac si eu un tort ca al tau. De cand am inceput sa scriu pe blog am cunoscut o multime de oameni minunati, asta e cea mai mare satisfactie a mea. Imi place meseria ta, implica multa responsabilitate, sa ai grija de oamenii sanatosi, ce frumos. Esti implicata in foarte multe proiecte, felicitari. Citind toate comentariile voastre m-am umplut de energie si imi propun sa ies din concediul asta prelungit in care am intrat ;) . Eu am mai mult de cinci kg nesimtite (imi place cum le-si zis) care pleaca si dupa ceva timp revin cu ajutoare :) Faptul ca am fost la dieta toata viata nu m-a ajutat prea mult, nu am descoperit inca formula folositoare pentru mine, dar nu renunt. Iti doresc spor in tot ceea ce faci si sa ai grija in continuare de noi, astia sanatosi :)

      Ștergere
  7. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere