Web Toolbar by Wibiya

joi, 27 februarie 2014

Placinta de pui cu praz (chicken & leek pie)


Acest fel de mancare este foarte usor de facut dar si foarte delicios. Va salveaza oricand sunteti grabiti si trebuie sa gatiti ceva. Traditional este facuta cu aluat pentru tarte insa de data asta am folosit aluat foietaj.
Iata ce va trebuie.



 
Ingrediente(4 persoane)
 
4 buc piept de pui
2 fire de praz (partea alba)
2 linguri unt
150 ml sos alb
150 ml supa de pui sau de legume
2 fire de cimbru
4 patratele aluat foietaj
1 ou batut
sare, piper
 
 
Preparare:
 
Intr-o tigaie incinsa puneti untul apoi prazul taiat rondele maricele. Lasati 4-5 minute la calit. Se pune apoi sosul alb (veti gasi in curand reteta pe blog daca nu stiti sa il faceti), supa de pui sau legume si pieptul de pui taiat cubulete potrivite. Se lasa pe foc pana puiul este gata iar sosul a mai scazut. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbu si se pune in forme individuale. Se acopera formele cu aluat foietaj care se unge cu oul batut. Se dau la cuptorul incins la 180C 20-25 minute sau pana cand aluatul prinde o culoare maro aurie. Se serveste placinta cu pui si praz fierbinte.
 
 
Pofta buna!

Reteta face parte din seria provocarii Dulce Romanie gazduita luna asta de Stefy Harnicutza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu