La noi in casa este o regula, doua zile pe saptamana avem peste la cina. De data asta am pregatit ceva cu adevarat delicios, ceva ce nu mai facusem inca, rulouri cu somon si spanac. Sursa mea de inspiratie a fost somon in crusta cu sos de ardei de pe blogul Paulei ( Enjoy Dessert ) care va gazdui si parada Provocarii Secrete .
Iata reteta.
Ingrediente:
300 g aluat frantuzesc(puff pastry)
un file de somon
200 g spanac congelat
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei
cateva fire de marar
sare si piper dupa gust
un ou batut pentru uns rulourile
Preparare:
Punem 2 litri de apa pe foc, adaugam sare, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam pestele si il lasam la fiert 5 minute. Opriti focul si lasati somonul in apa pana ajunge la temperatura camerei. Intre timp preparam spanacul. Intr-o tigaie incinsa punem cele 2-3 linguri de ulei si apoi usturoiul pisat. Il calim putin ca sa se mai duca din gustul acela intepator. Punem apoi spanacul care a fost dezghetat si scurs bine de apa. Amestecam bine si lasam sa se caleasca 2-3 minute. Potrivim de sare si piper. Spanacul astfel preparat se lasa la racit inainte de a fi intins pe foile de aluat.
Cand somonul s-a racit se scoate pe servetele de bucatarie ca sa se absoarba apa si apoi se condimenteaza dupa gust si se rupe in bucatele de 2-3 cm.
Daca ati cumparat o bucata mare de aluat frantuzesc aceasta se intinde si se taie in patratele de aproximativ 15/15 cm peste care se pun cate o lingura de spanac si cateva bucatele de somon(in linie dreapta pe toata lungimea patratului). Se formeaza rulouri care se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt si se ung cu oul batut. Se pun in cuptorul incins la 200C pentru 10 minute apoi se micsoreaza flacara la 180C si se lasa pana prind o culoare frumoasa maro aurie.
Se servesc simpli cu lamaie, cu sos de usturoi sau cu sos de ardei ca in reteta Paulei.
Incercati aceste rulouri cu somon si spanac o sa va placa.
Pofta buna!
interesanta combinatie!!!
RăspundețiȘtergeree si foarte buna combinatia.
ȘtergereCerasela, ma bucur mult ca ti-a placut reteta incercata!
RăspundețiȘtergere