Astazi, suntem tot mai
preocupati de caloriile din produsele pe care le consumam si cautam
modalitati de a reduce continutul de grasime si zahar al deserturilor facute in
casa.
O metoda des utilizata pentru a reduce caloriile este substituirea zaharului cu
piureuri de fructe
(cum ar fi mere, curmale, prune uscate, etc.). Acest lucru va duce la crestera
gustului dulce al prajiturilor dar si a umiditatii produsului si, modifica, de
asemenea, metodele de coacere.
Iaurtul
este un alt produs folosit foarte mult in deserturi. Inlocuirea uleiului sau
untului cu
iaurt intr-o reteta va schimba aciditatea, proteinele, si continutul de
umiditate al preparatului, fiind in acelasi timp si un agent de crestere care
afecteaza gustul si culoarea (pentru a scapa de impurutati si pentru a
uniformiza textura iaurtului strecurati-l printr-un tifon peste noapte).
Alte metode de reducere a grasimilor sunt, de asemenea, destul de comune si
usor de folosit. De exemplu, in loc sa folositi lapte integral, inlocuiti-l cu lapte
batut, lapte degresat, lapte evaporat, sau chiar apa.
O prajitura cu branza poate pierde din calorii daca se face cu crema de branza cu
continut redus de grasime in locul cremei de branza normala.
Smantana
fara grasimi este disponibila peste tot si poate substitui smantana normala.
Inlocuirea
unor oua cu albus de ou este un alt mod de a reduce caloriile; doua albusuri de
ou pot fi folosite in locul unui ou intreg.
Bineinteles ca exista si provocari atunci cand se fac substitutii intr-o reteta.
Continutul de umiditate al aluatului se schimba, timpul si temperatura de
coacere trebuiesc, de asemenea, sa fie ajustate, insa, din fericire, avem si
alte variante care ne ajuta foarte mult fara sa schimbam retete, timp sau
metode de coacere.
Una
din aceste variante este inlocuirea zaharului normal cu un produs asemanator
acestuia, dar mult mai bun si care are doar ZERO calorii si ZERO indice
glicemic.
Green Sugar , caci despre el este vorba, brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA, este un produs 100% natural, cu 0 calorii
şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia
rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin
fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis). Spre deosebire de alti indulcitori
de pe piata, Green Sugar este singurul dulce natural cu gust stabilizat, care
nu schimba gustul alimentelor sau al bauturilor pe care le indulceste si poate
fi folosit inclusiv la prajituri ce necesita preparare termica. Spre deosebire
de alti indulcitori pe baza de stevie, Green Sugar este singurul de pe piata al
carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala
specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma
procesului de gatire la temperaturi inalte. Astfel, puteti continua sa
preparati prajiturile si sucurile preferate, fara teama de a compromite gustul
original, bucurandu-va astfel de savoarea dulciurilor din copilarie, dar mai
ales de lipsa caloriilor din acestea.
Mama
mea, este foarte multumita de el. Suferind de diabet tip II a ales o dieta
sanatoasa, dieta care i-a permis sa slabeasca foarte multe kilograme ajungand
la 86 de la 150. Un sacrificiu a fost sa renunte la dulciuri si sa nu mai faca asa des precum facea in trecut, asa ca descoperirea
acestui produs nu poate decat sa o bucure. Zilele urmatoare am sa va dau doua
retete pe care le-a pregatit folosind Green Sugar .
Felicitari mamei tale!!! Este un exemplu de vointa pentru noi toti astia mai tineri care abandonam lupta cu dieta la prima cofetarie care ne iese in cale :D Abia astept sa vad ce bunatati a pregatit :D
RăspundețiȘtergereChiar este, Cristina. Nu o mai vazusem de 2 ani, cand am ajuns acasa, din spate, nu am recunoscut-o, desi vorbeam pe Skype cu ea mereu. E drept ca a ajutat-o mult tata, dumnezeu sa-l ierte, isi facea singur mancare, aveau frigidere separate si se plimbau cateva ore zilnic.
Ștergere