Web Toolbar by Wibiya

vineri, 13 martie 2015

Cum prajiturim sanatos



Astazi, suntem tot mai  preocupati de caloriile din produsele pe care le consumam si cautam modalitati de a reduce continutul de grasime si zahar al deserturilor facute in casa.
O metoda des utilizata pentru a reduce caloriile este substituirea zaharului cu piureuri de fructe (cum ar fi mere, curmale, prune uscate, etc.). Acest lucru va duce la crestera gustului dulce al prajiturilor dar si a umiditatii produsului si, modifica, de asemenea, metodele de coacere.
Iaurtul este un alt produs folosit foarte mult in deserturi. Inlocuirea uleiului sau untului cu
iaurt intr-o reteta va schimba aciditatea, proteinele, si continutul de umiditate al preparatului, fiind in acelasi timp si un agent de crestere care afecteaza gustul si culoarea (pentru a scapa de impurutati si pentru a uniformiza textura iaurtului strecurati-l printr-un tifon peste noapte). Alte metode de reducere a grasimilor sunt, de asemenea, destul de comune si usor de folosit. De exemplu, in loc sa folositi lapte integral, inlocuiti-l cu lapte batut, lapte degresat, lapte evaporat, sau chiar apa. O prajitura cu branza poate pierde din calorii daca se face cu crema de branza cu continut redus de grasime in locul cremei de branza normala.
Smantana fara grasimi este disponibila peste tot si poate substitui smantana normala.
Inlocuirea unor oua cu albus de ou este un alt mod de a reduce caloriile; doua albusuri de ou pot fi folosite in locul unui ou intreg.
Bineinteles ca exista si provocari atunci cand se fac substitutii intr-o reteta. Continutul de umiditate al aluatului se schimba, timpul si temperatura de coacere trebuiesc, de asemenea, sa fie ajustate, insa, din fericire, avem si alte variante care ne ajuta foarte mult fara sa schimbam retete, timp sau metode de coacere.
Una din aceste variante este inlocuirea zaharului normal cu un produs asemanator acestuia, dar mult mai bun si care are doar ZERO calorii si ZERO indice glicemic. 




Green Sugar , caci despre el este vorba, brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA, este un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis). Spre deosebire de alti indulcitori de pe piata, Green Sugar este singurul dulce natural cu gust stabilizat, care nu schimba gustul alimentelor sau al bauturilor pe care le indulceste si poate fi folosit inclusiv la prajituri ce necesita preparare termica. Spre deosebire de alti indulcitori pe baza de stevie, Green Sugar este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte. Astfel, puteti continua sa preparati prajiturile si sucurile preferate, fara teama de a compromite gustul original, bucurandu-va astfel de savoarea dulciurilor din copilarie, dar mai ales de lipsa caloriilor din acestea.
Mama mea, este foarte multumita de el. Suferind de diabet tip II a ales o dieta sanatoasa, dieta care i-a permis sa slabeasca foarte multe kilograme ajungand la 86 de la 150. Un sacrificiu a fost sa  renunte la dulciuri si sa nu mai faca  asa des  precum facea in trecut, asa ca descoperirea acestui produs nu poate decat sa o bucure. Zilele urmatoare am sa va dau doua retete pe care le-a pregatit folosind Green Sugar .  

2 comentarii:

  1. Felicitari mamei tale!!! Este un exemplu de vointa pentru noi toti astia mai tineri care abandonam lupta cu dieta la prima cofetarie care ne iese in cale :D Abia astept sa vad ce bunatati a pregatit :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este, Cristina. Nu o mai vazusem de 2 ani, cand am ajuns acasa, din spate, nu am recunoscut-o, desi vorbeam pe Skype cu ea mereu. E drept ca a ajutat-o mult tata, dumnezeu sa-l ierte, isi facea singur mancare, aveau frigidere separate si se plimbau cateva ore zilnic.

      Ștergere