Web Toolbar by Wibiya

vineri, 28 iunie 2013

Tarta colorata

 
 
 
 
Gazda de luna aceasta a provocarii Bucatar Curajos este Mihaela Apostu care ne-a propus sa facem o   Tarta spiralata cu legume.  
 
Reteta originala era cu dovlecei, vinete si morcovi. Pentru ca ai mei copii mananca dovleceii doar umpluti cu carne, iar vinetele doar salata sau musaca aceasta reteta chiar a fost o provocare pentru mine. Asa ca daca tot o voi face doar pentru mine si sotul meu m-am hotarat sa fac o varianta "light".
Totusi am renuntat la vinete gandindu-ma ca poate am sa-i conving sa guste o bucatica.
 
Ce sa va spun, a iesit atat de gustoasa incat toti au mancat si mi-a parut rau ca nu am facut mai multa.
 
Iata reteta.

 
Ingrediente:
 
Crusta pentru tarta:
 
1 cana faina de grau integral
1/2 cana fulgi de ovaz
2 linguri seminte de susan
1/4 lingurita sare
1/6 cana ulei
1/4 cana apa
 
 
Umplutura:
 
250 g smantana cu 12% grasime
250 g branza feta cu 10% grasime
2 oua
2 dovlecei potriviti
2-3 morcovi mari
1 lingura ulei de masline
 
Preparare:
 
Intr-un processor de alimente combinati faina, fulgii de ovaz, semintele de susan si sarea. Amestecati de cateva ori atat cat fulgii de ovaz si semintele de susan sa se macine putin.
 
 
Adaugati apoi uleiul si mai dati cateva pulsuri.
 
 
La final adaugati apa putin cate putin (s-ar putea sa nu o folositi pe toata, mie mi-a mai ramas aproximativ o lingura) pana cand obtineti consistenta dorita.
 
 
Intinde-ti aluatul intre doua foi de hartie cerata apoi puneti-l in forma de tarta si dati cateva gauri cu o furculita ca sa impiedicati aluatul sa se umfle.
 
 
Coaceti-l in cuptorul incins la 180-200 grade C pentru 15-20 minute sau pana este gata.
 
Intre timp taiati legumele rondele si pregatiti umplutura.
 
 
 
Bate-ti cele doua oua ca pentru omleta si adaugati branza si smantana. Amestecati pana cand compozitia devine omogena.
 
Cand crusta este gata coapta puneti umplutura de branza si decorati cu rondelele de legume fomand cercuri concentrice de culori diferite. La final ungeti legumele cu aproximativ o lingura de ulei de masline.
 
 
Dati tarta la cuptor la 180-200 grade C pentru inca 30-40 minute sau pana cand umplutura de branza este inchegata.
Eu am lasat-o putin sa se raceasca dar poate fi servita atat calda cat si rece.
 
 
 
 
 
Pofta buna!
 
 
 
Nu uitati de pagina de facebook Saffron & Dates ca sa aflati primii ce postez sau mici trucuri si sfaturi in bucatarie.
 
 

2 comentarii:

  1. Foarte bine arata tarta !!! Imi place :) . Ce marime are tava in care ai facut-o ? Multumesc pentru reteta !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru vizita si sper samai treci pe aici. Tava in care am facut tarta avea diametrul bazei de 23cm. Daca nu ai o forma asemanatoare citeste urmatorul articol, poate iti va fi de folos http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/dimensiuni-si-volume-pentru-tavile-de.html?m=1

      Ștergere