Web Toolbar by Wibiya

duminică, 30 martie 2014

Papricas de vitel cu galuste din faina si spanac


Papricasul este o mancare usor de facut si era una din mancarurile mele preferate cand eram copil. Pentru ca nu am mai facut de mult mancaruri cu care eram obisnuita acasa aceasta a fost o alegere perfecta. Chiar daca i-am adus eu ceva modificari ca sa poata participa la provocarea Dulce Romanie gazduita de Elena, tot mi-a amintit de gustul mancarurilor pregatite de mama sau bunica.
Reteta este foarte simpla nu aveti prea multe de facut.


Ingrediente:
 
1kg carne de vitel (taiata in cuburi mai mari)
o ceapa rosie
1 lingura pasta de ardei dulce
1/2 lingurita pasta de ardei iute
1 catel de usturoi
1 lingura boia de ardei dulce
o rosie tocata marunt
1-2 linguri ulei
sare si piper pentru gust
 
pentru galuste
 
3 oua
120-140 g faina
400 g spanac congelat (pe care il dezghetati si stoarceti toata apa)
sare dupa gust


Preparare:
 
Intr-o cratita se pun cele 1-2 linguri de ulei, iar cand este fierbinte se adauga carnea de vitel si se prajeste putin pana prinde culoare pe toate partile. Se pune ceapa tocata marunt si catelul de usturoi zdrobit. Se calesc impreuna pana ceapa se inmoaie. Se presara sare si piper si se amesteca bine. Se adauga apa cat sa acopere carnea apoi se pune un capac si se lasa la foc mic pana carnea este bine fiarta, verificand din cand in cand sa nu ramana fara apa si sa se prinda. Cand a fiert se pune restul ingredientelor (pasta de ardei dulce, pasta de ardei iute, boiaua de ardei si rosia taiata cubulete). Se acopera si se lasa la foc pana cand adaugam galustele.
In timp ce carnea fierbe se fac galustele. Se pune o cratita cu apa pe foc si se lasa sa clocoteasca. Se face un aluat din cele trei oua si faina (nu o adaugati toata dintr-o data pentru ca s-ar putea sa fie prea multa) cat cuprinde pana ajunge la consintenta unui aluat de clatite gros. Se pune apoi spanacul (stors bine sa nu mai aiba apa) si se amesteca pana toate se incorporeaza bine. Daca mai este necesar se mai pune faina si se sareaza dupa gust. Aluatul de galuste trebuie sa fie de consistenta unei mamaligi moi.
Cand apa a inceput sa fiarba cu o lingura inmuiata in apa rece se ia putin cate putin din aluat si se pune in apa clocotita. Galustele se lasa sa fiarba de trei sferturi apoi se transfera in cratita in care fierbe carnea si se continua fierberea pana cand sunt gata. La final o potrivim de sare si piper, se presara putin marar sau patrunjel verde tocat si se serveste cu pofta.
Chiar daca nu este reteta traditionala eu va indemn sa incercati acest papricas de vitel cu galuste din faina si spanac.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu