Salata de morcovi este un fel de mancare relativ nou dar care datorita aromelor incep sa devina omniprezente in bucataria orientala. Sunt de obicei servite cu paine, muraturi si humus. Morcovii sunt aromati cu o marinata din ulei de masline, lamaie, usturoi, chimion si sare, iar uneori se adauga fulgi de ardei iute pentru cei care prefera un aperitiv plin de viata. Sunt mai multe variatii ale acestei salate, una dintre ele este aceasta
Ingrediente:
400g morcovi baby
1 legatura potrivita de coriandru sau patrunjel
1/4 cana ulei de masline
sucul de la o lamaie
3-4 catei de usturoi, pisati
1 lingurita chimion macinat sau 1/2 lingurita si 1/4 lingurita scortisoara
sare dupa gust
optional puteti adauga pasta de ardei iute sau fulgi de ardei iute
Preparare:
Fierbeti morcovii pentru cateva minute pana cand devin fragezi dar raman totusi crocanti. Scurgeti apa si clatiti bine sub jet de apa rece. Amestecati morcovii cu restul ingredientelor mai pitin coriandrul sau patrunjelul si lasati la frigider pentru 1-2 ore ca aromele sa patrunda in bine in morcovi. In momentul servirii adaugati coriandrul sau patrunjelul tocat.
Varianta turceasca a acestei salate se obtine daca inlocuiti sucul de lamaie cu o cana de iaurt.
Daca va plac salatele dulci inlocuiti chimionul si sucul de lamaie cu 1/2 cana suc de portocale, cateva fire de menta proaspata si o lingurita de miere.
Desigur puteti face salata de morcovi baby si cu morcovi normali doar ca va trebui sa ii taiati rondele.
Enjoy!
Aceasta reteta face parte din seria provocarilor Bucatar Curajos, salata de azi fiind propusa de Ramona.
Yummy!multumesc pt participar e :)
RăspundețiȘtergere