Web Toolbar by Wibiya

luni, 24 martie 2014

Pasta de linte cu ciuperci si masline (pateu vegetal)


Lintea si nautul sunt folosite foarte mult in bucataria araba. Pe blog mai gasiti o reteta de humus, o reteta de orez cu linte, dar si o minunata supa de linte rosie, toate potrivite pentru aceste zile de post (pentru cei care respecta traditiile si tin acest post al pastelui) dar nu numai. Astazi vreau sa va dau o reteta simpla de pateu vegetal pe care il puteti manca la micul dejun, la cina dar si atunci cand aveti pofta de o gustare sanatoasa.
Iata reteta.



Ingrediente:
 
2 cani linte maro sau verde fiarta si scursa de apa
1 catel de usturoi
o ceapa medie
10 ciuperci
o mana de masline negre fara samburi
2 linguri ulei de rapita
1/4 cana ulei de nuci
sare si piper dupa gust
 

Preparare:
 
Ciupercile se curata bine si se taie feliute. Se pun apoi intr-o tigaie in care am incins cele 2 linguri ulei de rapita. Se lasa pe foc pana cand toata apa lasata de ciuperci se evapora. Se pune apoi ceapa si se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile. La final se pune si usturoil. Se mai lasa tigaia pe foc pana cand usturoiul se inmoaie putin. Se lasa la racit. Intr-un vas se pun apoi ceapa cu ciupercile si usturoiul, lintea, maslinele negre fara samburi si uleiul de nuci. Cu un blender de mana se mixeaza toate pana cand se obtine o pasta fina. La final se potriveste de sare si piper. Se poate pastra in frigider pana la 5 zile.
Serviti pasta de linte cu ciuperci si masline cu painea preferata.
 
Enjoy!


2 comentarii:

  1. Yummy, combinatia asta suna tare bine. Eu ador tot ceea ce seamana cu hummusul, orice pasta de legume/cereale care se poate intinde pe paine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel, ador orice pasta, iar pasta de linte se afla in capul listei. Multumesc pentru vizita.

      Ștergere