Web Toolbar by Wibiya

joi, 24 octombrie 2013

Prajitura raw cu ciocolata

 
Cine spune ca nu putem face dulciuri fara faina, zahar si ulei? Din pacate ideea nu imi apartine mie, dar asta nu inseamna ca nu o putem folosi si cu putina imaginatie vom crea bunatati si fara aceste ingrediente. Prajitura de azi o trimit la parada retetelor pentru provocarea Dulce Romanie initiata de Mihaela si gazduita in aceasta luna de Cristina care nu ne propune ingrediente ci ne provoaca sa gatim fara zahar, faina si ulei.

Pai nimic mai simplu, daca veti vizita blogul Cristinei, la sfarsitul lunii, veti gasi o multime de retete care mai de care mai ispititoare. Dar pana atunci va dau eu reteta acestor mini prajituri cu ciocolata.
 
Ingrediente: (din aceasta reteta ies 3 prajiturele ca cele pe care le vedeti sau mai multe daca le faceti in forme mai mici)
 
1 cana seminte de susan prajite(fara ulei)
1/2 cana mix de alune caju, nuci si migdale (puteti folosi doar un singur tip de nuci sau alune eu am adunat tot ce aveam prin casa)
1/3 cana cacao
1/4 cana stafide
8-10 curmale mari
1 lingurita extract de vanilie
2-3 linguri apa
 
Preparare:
 
Puneti semintele de susan alunele, nucile si migdalele intr-un food procesor.
 
 
Mixati de cateva ori pana totul se transforma intr-o faina nu foarte fina.
 
 
Adaugati cacao si amestecati din nou ca se se combine.
 
 
Separat din curmale, carora in prealabil le-ati scos samburii, faceti o pasta folosind de asemenea food procesorul. Adaugati stafidele si extractul de vanilie.
 
 
Puneti peste faina de nuci si seminte de susan si amestecati ca totul sa se combine bine. Pentru ca pasta pe care o obtineti este tare ajutati-va de cele 3 linguri de apa.
 
 
Cand ati ajuns la consistenta dorita (nici prea tare dar nici moale, asa ca o plastilina sa o puteti usor modela in forma dorita) puneti compozitia in forme de mini checuri, tarte sau orice doriti voi. Dati la frigider pentru 2-3 ore. Serviti cu pofta, garantez ca vor fi pe placul vostru, mai ales daca veti folosi doar nuci.
 
Enjoy!
 

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita. E foarte buna si usor de facut, merita incercata.

      Ștergere
  2. Multumesc frumos pentru reteta inspirata si pentru participarea la provocarea lansata de mine! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu Cristina pentru gazduire, a fost o placere pentru mine sa particip. Te mai astept.

      Ștergere
  3. Cat de bine arata, foarte tentanta si cu siguranta delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita Paula. Prajitura este intradevar delicioasa.

      Ștergere