Web Toolbar by Wibiya

miercuri, 15 octombrie 2014

Prajitura cu portocale si ganash din ciocolata si lapte de cocos


Reteta de azi este o combinatie de arome care trebuia sa aibe forma unei prajituri normale dar pana la urma a devenit un tort pentru ca am vrut sa il ofer ca imbratisare virtuala Mariei  al carei blog il citesc mereu cu placere si careia ii admir tare mult indemanarea in modelarea decorurilor din pasta de zahar .  Aceasta prajitura mi-a fost inspirata de una din retetele ei, desert cu portocale , al carei blat l-am pastrat .

Ingrediente:
 
pentru blat (tava rotunda cu diametrul de 24 cm)
 
200 g faina
250 g zahar
200 g unt
100 g amidon
6 oua
200 ml suc de portocale
coaja rasa de la o portocala
un plic praf de copt
un praf de sare
 
pentru ganash (daca va place ciocolata puteti dubla cantitatile)
 
200 g ciocolata(52 % cacao)
150 ml lapte de cocos
 
pentru ornat
 
2-3 linguri nuca de cocos
razatura de lamaie verde amestecata cu o lingurita de zahar
 
Preparare:
 
Pentru blat se amesteca bine zaharul cu untul topit, se adauga ouale, sucul si coaja rasa de portocale. Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt si sarea. Se cern apoi se adauga peste amestecul de zahar, unt, oua si portocale. Se omogenizeaza usor si se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor incins la 180 C pentru 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. 
In timp ce blatul se raceste se prepara ganash-ul de ciocolata si lapte de cocos in felul urmator. Se pune laptele de cocos intr-o  cratita pe foc. Cand acesta incepe sa fiarba se opreste flacara si se adauga ciocolata taiata bucatele. Se asteapta cateva secunde apoi se amesteca energic pana cand aceasta se topeste si totul se omogenizeaza. Se acopera cu folie de plastic pana cand blatul se raceste.
 
Asamblare prajitura.
 
Forma in care am copt blatul se inveleste in interior cu folie de plastic. Se pune blatul racit si se toarna peste el ganashul de ciocolata. Se niveleaza bine si se da la frigider pana a doua zi. Se scoate prajitura din forma cu ajutorul foliei de plastic. Se transfera pe platoul de servit si se acopera cu nuca de cocos. Se pun din loc in loc gramajoare de coaja rasa de lamaie verde amestecata cu zahar.
Maria, sper sa-ti placa varianta mea si astept sa gasesc la tine pe blog un decor usor cu Harry Potter. Sa sti ca nu sunt prea indemanatica la modelat si vreau sa fac unul pentru fetita mea de ziua ei.
 
Enjoy!


Aceasta reteta face parte din seria provocarilor Virtual Hug a carei gazda este luna aceasta Aura.

2 comentarii:

  1. Imi place crema asta in care ai folosit laptele de cocos ♥ Nici intr-un milion de ani nu mi-ar fi dat prin cap ca il pot folosi in ganache, deci multumesc frumos pentru pont! :*

    RăspundețiȘtergere