Daca tot am bucatarit conserve zilele astea o pauza dulce este binemeritata. Am gasit reteta asta in Bucataria Elenei si am ales sa fac doar o singura varianta din cele trei propuse de ea. Voi le puteti incerca si pe celelalte.
Ingrediente:
70 g zahar
40 ml apa
35 g unt la temperatura camerei
110 g lapte praf
2 linguri aschii de migdale
2 linguri stafide
2 linguri rase de cacao
1 lingurita casa de cafea instant
cativa fulgi de chili
Preparare:
Intr-un bol se amesteca migdalele, stafidele, cacaoa, cafeaua instant si fulgii de chili. Se pune apa si zaharul pe foc pana cand zaharul se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca energic ca untul sa se topeasca repede, iar siropul sa nu se raceasca prea mult. Se toarna siropul fierbinte peste ingredientele uscate si se amesteca repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna amestecul in forme de silicon sau in forme in care am pus hartie de copt si se da la frigider pana a doua zi.
Daca aveti puteti folosi si alte fructe confiate, capsuni, ghimbir, caise, ananas. Puteti de asemenea pune in loc de fulgi de chili piper roz macinat.
Pe blog mai gasiti si niste bomboane de ciocolata vegetala cu ghimbir si migdale pe care va invit sa le incercati.
Enjoy!
Acest articol face parte din seria articolelor publicate pentru Provocarea Secreta gazduita luna aceasta de Adela (Ceva bun ceva dulce).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu