Web Toolbar by Wibiya

joi, 27 martie 2014

Budinca de tapioca


De multa vreme am vrut sa fac un desert cu tapioca. Nu stiu de ce am tot amanat, acum insa nu am mai avut nicio scuza pentru ca ruleta provocarii secrete, invartita de Iulian,  s-a oprit pentru mine in dreptul blogului Ioanei unde am gasit o reteta de budinca de tapioca.
Am facut eu cateva modificari mititele, iar daca vreti sa vedeti reteta originala apasati link-ul de mai sus.
Iata varianta mea.


Ingrediente:
 
100 g tapioca
400 g apa
400 g lapte
200 g smantana
75 g zahar
1 lingurita extract de vanilie
400 g capsuni congelate
50 g zahar pentru sosul de capsuni
cateva frunzulite de menta
un praf de sare


Preparare:
 
Intr-o oala se pune la fiert, la foc mic, apa si tapioca. Lasati pe foc amestecand continuu pana cand perlele isi dubleaza volumul, iar apa capata o culoare alb-laptos si consistenta unei mamaligi. In acest moment luati cratita de pe foc si turnati apa rece peste amestec clatind bine. Nu trebuie sa va speriati daca veti pierde o parte din masa gelatinoasa. Clatiti in continuare pana cand perlutele de tapioca devin transparente, iar amestecul s-a redus la jumatate. Este bine sa faceti aceasta operatiune intr-o sita deasa. Turnati perlele scurse de apa inapoi in cratita si puneti laptele, praful de sare si cele 75 g de zahar. Puneti cratita din nou pe foc, amestecand mereu, pana cand veti obtine o budinca consistenta. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi adaugati extractul de vanilie si smantana. Amestecati bine ca totul sa se incorporeze uniform.
In timp ce budinca se raceste preparati sosul de capsuni. Taiati capsunile congelate bucatele (opriti cateva intregi pentru decor, daca aveti proaspete este si mai bine). Puneti bucatile de capsuni impreuna cu cele 50 g zahar la foc mic, amestecand mereu, pana cand amestecul capata consistenta unui sos. Lasati la racit.
Turnati in vasele pe care ati ales sa le folositi cateva linguri de budinca de tapioca, apoi cateva linguri de sos de capsuni, iar cateva linguri de budinca si la final din nou sos. Lasati la rece cateva ore sau pana a doua zi. In momentul servirii deorati cu capsuni intregi si frunzulite proaspete de menta.
 
Si la final un borcanas cu budinca de tapioca pentru voi.
 
Enjoy!

2 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut, tot zic ca refac si tot timpul apare altceva.Ma bucur ca ai incercat-o.Un weekend minunat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru reteta Ioana. Chiar mi-a placut. Un weekend minunat si tie.

      Ștergere