Web Toolbar by Wibiya

joi, 25 iunie 2015

Niciodata sa nu spui niciodata

Tabletele sunt gadget-uri ciudate. Ele nu fac nimic si totusi fac totul. Nu sunt cu adevarat capabile sa faca mai multe lucruri decat un smartphone, un laptop sau un desktop. Totusi printre milioane de oameni care au o tableta se gasesc destui care nu pot sa justifice de ce detin sau folosesc aceste dispozitive. Chiar si eu pana nu demult incercam sa gasesc tableta perfecta si de fiecare data ma intorceam acasa fara sa cumpar nimic, mi se parea ca nu imi este de un real folos, ca nu aduce nimic in plus fata de smartphone sau laptop si imi spuneam de fiecare data ca nicidata nu imi voi cumpara o tableta. Asta pana intr-o zi cand am primit cadou de la sotul meu un Samsung Galaxy Tab 4 .



De atunci am avut nu una ci chiar doua (niciodata nu ai prea multe, nu?). Apoi mi-am dat seama ca totusi doua sunt cam multe, am vandut una si am decis sa astept pana cand va aparea o alta mai performanta, dar, surpriza, nici nu a trecut ziua si mi-am dat seama ca e musai sa am doua sau cel putin sa am una doar pentru mine ca pana atunci nu am realizat ca copiii mei foloseau una din tablete, avand doua nu observasem. Asa ca pana sa se inchida magazinele am cumparat una noua.

Tableta si-a gasit locul perfect in rutina mea. Primul lucru pe care il fac atunci cand ma trezesc dimineata este sa ii scot incarcatorul, sa o deschid si sa imi verific email-ul si cateva site-uri pe care obisnuiesc sa le citesc. Sa citesc si sa raspund la email-uri folosesc, aproape exclusiv, tableta.

Daca trebuie sa lucrez, vizualizare documente in Word, Excel sau Power Point o pot face din mers cu Hancom Viewer, iar pentru editare folosesc Hancom Editing Tool de pe Samsung Apps.
Poate va intrebati de ce folosesc o tableta daca editez documente, de ce nu folosesc laptopul? Pentru mine totul tine de timp si concentrare. As putea petrece ore in sir stand in spatele unui calculator, dat s-ar gasi ceva care sa imi distraga atentia si sa ma opresc in mijlocul articolului si sa mai continui cine stie cand. Asa ca mica mea tableta, cu micile ei limitari ma tine concentrata si ma face sa fiu mai rapida si mai eficienta.


Mai folosesc tableta pentru a ma relaxa, ascult muzica, vorbesc cu mama sau cu sora mea, fac cumparaturi online, cu sistemul Multi Window de la Samsung totul este posibil intr-un singur ecran.  Nu va mai spun ca modul meu preferat de relaxare este sa urmaresc un film si fac asta doar de pe tableta, cu Smsung Link toate filmele de pe celalalte dispozitive sunt acum disponibile pe mica mea Samsung.



Pentru multi, tabletele sunt inca elemente de noutate, le folosesc doar pentru a cauta site-uri web sau a citi stirile de pe canapea dupa serviciu, pentru mine insa, tableta a devenit importanta, s-a integrat pe deplin in viata mea si nu trece o zi sa nu o folosesc. Am crezut ca pot sta fara, pentru ceva timp, dar mi-am dat seama ca de fapt o folosesc foarte mult si nu imi imaginez rutina de zi cu zi fara ea.

4 comentarii:

  1. Io-s asa de paralela cu tehnologiile astea incat lejer spun niciodata:)) Am avut una de la frate-miu, am tinut-o prin geanta pana am zgariat-o, o foloseam doar ca sa raspund la telefon, nu stiam sa apelez de pe ea:))) Deci, pentru mine la cate faci cu ea, esti mama ingineriilor astora:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha, Maria. Daca ai sti ca la inceput am refuzat chiar si un smartphone. Acum atat de mult m-am obisnuit cu tehnologiile astea destepte ca nu as putea sta fara ele. Cand mi-am luat primul smartphone nu imi placea touchscreen-ul acum ma enervez cand dau cu degetul pe ecranul laptopului si nu vrea sa se miste.

      Ștergere
  2. Nici eu nu ma pot adapta tehnologiilor astea avansate , DELOC . :( Am ramas tot la PC si uneori la laptop ( tableta este-n cutia ei) , iar gsm-urile astea destepte inca mai asteapta , abia stiu sa raspund la ele :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am crezut si eu la inceput, dar incet, incet m-am obisnuit cu ele. Mai incearca, scoate tableta din cutie si da-i o noua sansa, cine stie :)

      Ștergere